Amerika Açık'ta maçlarına ırkçı saldırılarda öldürülen siyah ABD'lilerin isimlerinin yazılı olduğu maskelerle çıkan Naomi Osaka'ya bu isimlerden ikisinin ailelerinden destek geldi.

ESPN'de yayınlanan video mesajlarda, 2012'de 17 yaşındayken George Zimmerman tarafından vurularak öldürülen Trayvon Martin'in annesi Sybrina Fulton, " Bu isimleri temsil ettiğin için çok teşekkürler. Sana en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz. Amerika Açık'ta başarılar." diye konuştu.

Bu yılın Şubat ayında koşuya çıktığı sırada üç beyaz tarafından silahla öldürülen Ahmaud Arbery'nin babası Marcus Arbery Sr ise "Naomi sana bütün ailemiz adına teşekkürlerimizi ve desteğimizi iletmek istiyorum. Oğlumu desteklediğin için Tanrı seni korusun. Minnettarız." ifadelerini kullandı.

Videolar karşısında duygusallığını gizlemeyen Osaka, "(Öldürülenlerin aileleri) çok güçlü insanlar. Ben onların pozisyonunda olsaydım ne yapardım bilmiyorum ama şu an farkındalık yaratmak için bir aracı görevi görüyorum. Bu acılarını dindirmeyecek belki ama umarım ihtiyaçları olan ne varsa bu konuda onlara yardımcı olabilirim." diye konuştu. 

Çeyrek finalde Shelby Rogers'ı yenerek adını son dörde yazdıran Naomi Osaka, ABD Açık'ta çıkabileceği 7 maç için ırkçı saldırılarda öldürülen siyah ABD'lilerin adının yazılı olduğu 7 maske hazırladığını söylemişti.

Naomi Osaka Amerika Açık'tan önce de, Jacob Balke isimli siyah bir ABD'linin, ABD'nin Wisconsin eyaletinde polis tarafından defalarca vurulmasını protesto etmek için Western & Southern Open yarı finalinden çekilmişti.