23 kez Grand Slam şampiyonu Serena Wİlliams, kariyerinde ilk kez bir büyük turnuvada yarı final gören Letonyalı Anastasija Sevastova'yı 6-3, 6-0'lık setlerle mağlup ederek altı kez kazandığı Amerika Açık'ta dokuzuncu finalinde yükseldi.

Mücadele boyunca agresif bir oyun sergileyen ABD'li efsane raket, ilk iki oyunu kaybederek başladığı karşılaşmada  31 puan vuruşu kaydederken 28 defa geldiği file önünde %86 ile puan çıkardı ve son on üç oyunun on ikisini kazandı.

Maç sonrası halen yükselişte olduğunu söyleyen Williams, "Dürüst olmak gerekirse bunların hiçbirini tahmin dahi edemezdim. Hala oyunumda geliştireceğim çok şey olduğunu düşünüyorum. En heyecanlı kısmı da bu." ifadelerini kullandı.

Hamilelik sonrası kortlara dönüşünün ardından çıktığı üçüncü Grand Slam turnuvasında ikinci finaline yükselen Serena Williams, Cumartesi günü en fazla tekler Grand Slam şampiyonluğu kazanan isimler listesinde Margaret Court'un birinciliğini egale etmek için korta çıkacak.

OSAKA İLK GRAND SLAM FİNALİNDE

Bu yıl kazandığı Indian Wells şampiyonluğuyla dikkatleri üzerine çeken Japon Naomi Osaka, geçtiğimiz yılın finalisti Madison Keys'i 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup ederek Açık dönemde ülkesini bir Grand Slam finalinde temsil etmeye hak kazanan ilk kadın raket oldu.

20 numaralı seri başı, 1 saat 25 dakika süren mücadele boyunca karşılaştığı 13 servis kırma puanının tamamını çevirdi ve rakibinin ikinci servisindeki puanların %62'sini de kazanmayı başardı.

Kariyerinin ilk Grand Slam finalinde yer alacak olan Osaka, "Küçüklüğümden bu yana Serena'yla bir Grand Slam finalinde karşılaşmayı hayal ediyorum. Yalnızca bunun için bile çok mutluyum." diye konuştu.

Naomi Osaka bu yıl Miami'de Serena Williams ile karşı karşıya gelmiş ve mücadeleyi 6-3, 6-2'lik setlerle kazanmayı başarmıştı.