Son iki majör turnuvanın şampiyonu Naomi Osaka, daha önce maç sonrası basın toplantılarına katılmayacağını açıkladığı Fransa Açık'tan mental sağlığını korumak için çekildiğini duyurdu.

Dünya 2 numarası Naomi Osaka, turnuvadan önce maç sonrası basın toplantılarına katılmayacağını, bu basın toplantılarının mental sağlığını iyi etkilemediğini ve mağlubiyetten sonra basın toplantısına katılmak zorunda kalmanın çoğu tenisçi için "düşene bir tekme daha vurmak" anlamına geldiğini söylemişti.

Japon raket, Patricia Maria Tig'i iki sette geçtiği Fransa Açık birinci turunun ardından maç sonrası basın toplantısına katılmadığı için 15.000 euro para cezasına çarptırılmıştı ve Grand Slam Kurulu tarafından bunun devam etmesi durumunda Osaka'nın "turnuvadan ihraç da dahil olmak üzere" daha çok yaptırımla karşılaşabileceğine dair bir açıklama yapılmıştı.

Naomi Osaka bunun ardından yaptığı bir açıklamayla "dikkatleri dağıtmak istemediğini ve insanların Paris'te devam eden tenis odaklanabilmesi için" turnuvadan çekildiğini duyurdu.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada mental sağlığına da değinen Osaka, "Verdiğim mesajın yeterince açık olmadığını kabul ediyorum. Bu kavramı [mental sağlık] hafife almak istemedim, gerçek şu ki 2018 Amerika Açık'tan bu yana depresyonla mücadele ediyorum ve bununla başa çıkmakta zorlanıyorum. Beni tanıyan herkes içe dönük olduğumu bilir. Tenis basını bana karşı her zaman nazik olduysa da ben kamusal alanda konuşmakta doğuştan becerikli değilim ve dünya medyasına konuşurken kaygı yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Fransa Açık'ta da mental sağlığını korumak için basın toplantılarına katılmadığını ve bununla ilgili kuralların modasının geçmiş olduğunu düşündüğünü söyleyen Osaka, turnuvadan sonra Grand Slam Kurulu ile bir araya gelmek ve işleri oyuncular, basın ve tenisseverler için nasıl daha iyi yapabileceklerini konuşmak istediğini de ekledi.

Naomi Osaka'nın turnuvadan çekilmesiyle Rumen raket Ana Bogdan üçüncü tura yükseldi.

Öte yandan geçen yılın yarı finalisti Petra Kvitova ise Belçikalı Greet Minnen'i mağlup ettiği birinci tur maçının ardından yaptığı basın toplantısından çıkarken adımının kaydığını ve ayağından bir sakatlık yaşadığını duyurarak turnuvadan çekildiğini açıkladı.