Avustralya Açık tek kadınlar finalinde Petra Kvitova'yı 7-6(2), 5-7, 6-4'lük üç sette geçen Naomi Osaka, üst üste ikinci Grand Slam şampiyonluğunu kazanarak dünyanın yeni 1 numarası oldu.

Servis kırmanın yaşanmadığı ilk seti etkili bir tie-break oyunuyla hanesine yazdıran Osaka, ikinci setin başında servisini kırdırmasına karşın Kvitova'nın servisine tutunmasına izin vermedi ve tekrar servis kırarak 5-3 öne geçti.

Ancak Japon raket ikinci setin 10. oyununda üç şampiyonluk puanından faydalanamadı ve üst üste dört oyun kazanan Kvitova maça denge getirdi.

Final setine servis kırarak başlayan Osaka avantajını set sonuna kadar korudu ve kariyerinin ikinci Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

İLKLERİN FİNALİ

İlklere sahne olan Avustralya Açık 2019 finalinde Naomi Osaka kariyerinin ilk Avustralya Açık şampiyonluğunu kazanırken WTA sıralamasının başladığı 1973'ten bu yana ilk Asyalı dünya 1 numarası olmayı da başardı.

2014'te Li Na'dan bu yana Melbourne'de şampiyonluk yaşayan ilk Asyalı raket olan 21 yaşındaki Osaka aynı zamanda, 2001'de Avustralya Açık ve Fransa Açık'ta kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluklarını kazanan Jennifer Capriati'den bu yana ilk iki Grand Slam şampiyonluğnu art arda kazanan ilk raket oldu.

Naomi Osaka bu şampiyonlukla, Kim Clijsters ve Serena Williams ile birlikte son 15 yılda majör turnuvalarda üst üste şampiyonluklar elde eden üçüncü kadın tenisçi unvanını da elde etti.

2011 ve 2014'te Wimbledon şampiyonlukları yaşayan Petra Kvitova ise, 2016 sonunda uğradığı bıçaklı saldırıdan bu yana çıktığı ilk Grand Slam finalinden mağlup ayrılsa da dünya sıralamasında 2 numaraya yükselmeyi garantiledi.