Avustralya Açık dördüncü turunda 27 numaralı seri başı Wang Qiang'ı 7-6(4), 6-1'lik iki sette geçen Tunuslu Ons Jabeur, bir Grand Slam turnuvasında çeyrek final gören ilk Arap kadın raket oldu.

Mücadelede attığı 2 acein yanında ilk servislerinden de %71 ile puan çıkararak etkili bir servis performansı gösteren Jabeur hanesine 31 de puan vuruşu yazdırdı.

Birinci turda 12 numaralı seri başı Johanna Konta'yı, üçüncü turda ise dünya eski 1 numarası Caroline Wozniacki'yi mağlup eden dünya 78 numarası Jabeur, bu turnuva sonrası dünya sıralamasında ilk 50'ye girecek.

Jabeur, üç yıl önce kariyerinde ilk defa ilk 100'e girerek 2001'de bunu başaran Selima Sfar'dan sonra dünya sıralamasında ilk yüz oyuncu arasında yer alan ikinci Arap kadın raket olmuştu.

Yine Tunuslu olan Selima Sfar kariyerinde hiç majör çeyrek final göremese de 1974'te Wimbledon'da çeyrek final oynayan Mısırlı İsmail el Shafei ve kariyerlerinde dörder kez bir Grand Slam turnuvasında son sekize kalan Faslı Younes El Aynaoui ve Hicham Arazi bunu başaran Arap raketler.

2004'te yine Avustralya Açık'ta çeyrek final oynayan Hicham Arazi'den 16 yıl sonra bir majör turnuvada adını son sekize yazdıran ilk Arap raket olan Jabeur, 14 numaralı seri başı Sofia Kenin ile karşı karşıya gelecek.