İlk kez 2017 sezonunda düzenlenen Next Gen ATP Finalleri, bu yıl 6-10 Kasım tarihleri arasında yine Milano'nun ev sahipliğinde oynanacak.

Bu sezon ATP seviyesinde üç final oynayan ve Stockholm'de kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşayan dünya 16 numarası Stefonas Tsitsipas, finallerde en yüksek seribaşı olarak dikkat çekerken, Milano'da korta çıkmayı garantileyen diğer altı isim ise Alex de Minaur, Francis Tiafoe, Taylor Fritz, Andrey Rublev, Hubert Hurkacz ve Jaume Munar oldu.

Klasmanın 29 numarasında yer alan 19 yaşındaki Kanadalı Denis Shapovalov da Next Gen ATP Finalleri'ne katılmaya hak kazanırken, yorgun olduğu gerekçesiyle organizasyondan çekilmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz yıl finalde Andrey Rublev'i yenerek organizasyonun ilk şampiyonu olan Hyeon Chung yaş sınırını aştığı, Alman tenisinin genç yıldızı Alexander Zverev ise ATP Finalleri'nde yer alacağı için bu sezon turnuvada oynayamayacak.

Yedi katılımcının kesinleştiği Next Gen ATP Finalleri'nde yer alacak son isim, eleme turnuvasını kazanıp wildcard almayı başaran raket olacak.

Next Gen ATP Finalleri'nde uygulanan kural değişiklikleri:

- Maçlar beş set üzerinden oynanıyor
- Setler dört oyun üzerinden oynanıyor
- Avantaj uygulaması yok
- Servis süresi 25 saniye
- Let kuralı uygulanmıyor

Emre Başoğlu