2018 sezonu Rafa Nadal için pek de iç açıcı başlamadı. Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık çeyrek finalinde sağ bacağından sakatlık geçiren ve o maçı da tamamlayamayan Nadal sonrasında henüz kortlara adım atamadı. İlk önce Acapulco'dan çekilen İspanyol tenisçi şimdi de sezonun ilk ATP 1000 turnuvaları olan Indıan Wells ve Miami Masters'tan çekildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile almış olduğu kararı paylaşan İspanyol tenisçi "Melbourne'de başlayan sakatlığım Acapulco'da oynamama engel olmuştu ve şimdi de aynı nedenden dolayı Indıan Wells ve Miami'de de oynayamayacağımı üzülerek bildirmek istiyorum. Acapulco'dan sonra Amerika'da da yer alamayacak olmaktan dolayı çok üzgünüm, seneye tekrar görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

Miami Masters'ta şu ana kadar şampiyonluk sevinci yaşayamayan Rafa, Indıan Wells turnuvasında ise 3 kez mutlu sona ulaşmayı başarmış, geçen sene ise finalde ezeli rakibi Federer'e yenilmişti.

Avustralya Açık'ta yaşadığı sakatlıktan sonra henüz kortlara dönüş yapamayan Nadal'ın toprak sezonu ile birlikte yeniden sahne alması bekleniyor.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net