Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta Nadal fırtınası esmeye devam ediyor. Yarı finalde karşılaştığı Del Potro'yu ilk seti kaybettikten sonra adeta korttan silen İspanyol raket, şampiyon olduğu 2013 yılından sonraki ilk Amerika Açık finaline yükselmeyi başardı.

Her iki tenisçinin de etkili servis oyunları ile başladığı ilk sette beşinci oyunda servis kıran ve avantajı ilk eline geçiren taraf Del Potro oldu. Arjantinli raket yakaladığı bu avantajı set sonuna kadar korumayı başardı ve ilk seti 6-4 ile hanesine yazdırdı.

İkinci setle birlikte kortta bambaşka bir Nadal vardı. İlk servislerinden %91 ile puan çıkarttığı ve yalnızca 1 basit hata ile oynadığı bu seti 28 dakikada 'bagel' ile noktalayan Rafa setlerde dengeyi sağlamayı başardı. Üçüncü ve dördüncü setlerde de aynı görüntüsüne devam eden ve bu setlerde rakibine servis kırma puanı dahi göstermeyen Rafa, 6 basit hata yaptığı üçüncü seti 6-3, 3 basit hata yaptığı dördüncü seti de 6-2 kazanarak bu yılki 3. kariyerinin 23. Grand Slam finaline adını yazdırmayı başardı. Nadal maçı 45 winner 20 basit hata ile tamamlarken, Del Potro 23 winner ve 40 basit hata ile turnuvaya veda etti.

2010 ve 2013'te burada şampiyonluk yaşayan İspanyol tenisçi, bu zaferle birlikte 2017 yılında Wimbledon hariç tüm Grand Slam'lerde finale yükselmeyi başarmış oldu.


-KEVIN ANDERSON'DAN İLK

Arthur Ashe'te günün ilk yarı final maçında ise kariyerlerinde ilk kez bir Grand Slam yarı finalinde boy gösteren Kevin Anderson ile Pablo Carreno Busta karşı karşıya geldi.

Turnuva öncesi birçok seribaşı ismin çekilmesi ve Federer, Nadal'ın aynı yarıda yer alması ile birlikte epey rahatlayan tablonun alt tarafındaki fırsatı çok iyi değerlendiren Güney Afrikalı Anderson, İspanyol Carreno Busta'yı 4-6, 7-5, 6-3, ve 6-4 ile geçerek kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükseldi.

Kariyerinin en büyük başarısını elde eden dünya 32 numarası, 1973'ten beri Amerika Açık'ta en düşük sıralamaya sahip olup finale çıkan ilk tenisçi oldu.

2 saat 57 dakika süren maçta 43 basit hata yapan ancak tam 58 winner ile sonuca giden Kevin Anderson karşısında Pablo Carreno Busta ise 21 winner ve 25 basit hata ile oynadı.

Rafael Nadal 16.Grand Slam şampiyonluğu ve 3.Amerika Açık kupası için, Kevin Anderson ise kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğu ve en büyük başarısı için pazar günü yeniden Arthur Ashe kortunda olacaklar.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net