İki kez Wimbledon şampiyonu İspanyol Rafael Nadal Wimbledon 3.turunda karşılaştığı genç Avustralyalı rakibi Alex de Minaur'u 6-1, 6-2 ve 6-4'lük setlerle devirerek adını son 16 arasına yazdırmayı başardı.

İlk servislerinden %80'in üzerinde puan çıkarttığı ilk iki seti kolay bir şekilde kazanan 32 yaşındaki raket üçüncü sette rakibinin direnci ile karşılaşsa da bu seti de tecrübesi sayesinde noktaladı ve turnuvada geçen seneden sonra bir kez daha 4.tura yükseldi.

Karşılaşma boyunca çok rahat bir görüntü çizen ve aldığı bu galibiyetle birlikte turnuva sonrasında da 1 numarada kalmayı garantileyen Rafa, rakibinden daha fazla sayıda basit hata yapmasına rağmen (19-16) 30 puan vuruşu ile dengeleri kendi lehine çevirmeyi başardı.

Bu turnuvada 2008 ve 2010 yıllarında şampiyonluk yaşayan Nadal, daha önce Bjorn Borg'un 3 defa gerçekleştirdiği aynı yıl içinde hem Roland Garros hem de Wimbledon'ı kazanma başarısını egale etmek için de kortta ter dökmeye devam ediyor.

17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan İspanyol tenisçinin 4.turdaki rakibi Jiri Vesely/Fabio Fognini maçının galibi olacak.


(Eren Andaç / Tenisdunyasi.net)