Tur seviyesinde en son Wimbledon kortlarında Sam Querrey karşısında izlediğimiz Andy Murray, kalça sakatlığının etkilerinin hala devam ettiğini ve son seçenek olarak ameliyatın da ihtimaller arasında olduğunu açıkladı.

Sosyal medya üzerinden tenisseverlere seslenen İskoç raket, Brisbane’den çekilmek zorunda olduğunu söylerken, kendisini izlemeye gelen tüm herkese ve bu kararına saygı duyup destek veren organizasyon yetililerine özürlerini iletti.

Uzun ve zorlu bir dönem geçirdiğini ve kortlara dönebilmek için doktorların tüm rehabilitasyon tavsiyelerini uyguladığını dile getiren Andy Murray, ‘’Ne yazık ki uğraşlarım şu an için sonuç vermiş gibi durmuyor. Bu sebeple seçeneklerimi yeniden gözden geçirmek zorundayım. Rehabilitasyona devam edip sakatlığa zaman tanımak bir seçenek. Aynı zamanda ameliyat da bir seçenek. Olumlu sonuç verme ihtimali sebebiyle ameliyatın ikinci seçeneğim olduğunu da söylemem gerek.’’ dedi.

Tenise olan tutkusuna her zaman tanık olduğumuz Andy Murray, sakatlık durumunun detaylarına dair yaptığı açıklamalarının yanında, kortlara dönmeyi iple çektiğini de söyleyerek tenisseverlere içini döktü:

‘’İçimdeki küçük çocuk hala enis oynamak ve mücadele etmek istiyor. Tenise geri dönmek için her şeyi verebilirim, yeniden korta çıkmayı çok özledim. Sakatlık yaşadıımı bu döneme kadar tenisi bu kadar sevdiğimin farkında değildim. Yeniden korta çıkıp, üst seviyede mücadele edebilecek seviyeye dönmeyi çok istiyorum. Uzun bir açıklama oldu ama içimde bana ağırlık yapan her şeyi sizlere anlatmak istedim.’’

Önümüzdeki birkaç gün Avustralya’da kalıp sakatlık durumunu değerlendirecek olan Murray’nin, 15 Ocak’ta başlayacak sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’a katılıp katılamayacağı da belirsizliğini koruyor.

İskoç raket, kortlardan uzak kaldığı altı aylık dönemde dünya sıralamasında da 16. basamağa kadar geriledi.

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)