İlk turda 24 numaralı seri başı Nikoz Basilashvili ile karşı karşıya gelen İskoç raket rakibini 6-4, 6-3, 5-7, 6-3 ile mağlup ederek 2017'den bu yana Wimbledon'da ilk galibiyetini aldı ve ikinci tura yükseldi.

2018 ve 2019'da kalça sakatlığı nedeniyle turnuvaya katılmayan Murray, bu yıl majör turnuvalardaki ilk galibiyetini de almış oldu. Murray bu yıl Avustralya Açık'a katılmayı planlamış ancak COVID-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle turnuvada yer alamamıştı. Fransa Açık'a ise çim kort sezonuna hazırlanmak için katılmamıştı.

Andy Murray üç buçuk saat süren karşılaşmada 17 ace ve 37 puan vuruşu kaydederken ilk servislerinden de %72 ile puan çıkardı.

Murray ilk iki seti kazandıktan sonra üçüncü sette 5-0 öne fırlasa da üstünlüğünü koruyamadı ve yedi oyun üst üste kazanan Gürcü raket seti hanesine yazdırdı. Murray bunun ardından dördüncü seti 6-3 ile kazanarak maçı noktaladı.

Andy Murray'nin ikinci turdaki rakibi elemelerden gelen Alman Oscar Otte oldu.

Öte yandan dünya 1 numarası Novak Djokovic ilk maçında Britanyalı Jack Draper'a karşı ilk seti kaybetse de 4-6, 6-1, 6-2, 6-2'lik skorlarla bir üst tura yükselmeyi başardı.