Bir süredir kalça sakatlığıyla mücadele eden Andy Murray, bu yıl tenisi bırakacağını ve Avustralya Açık'ın profesyonel kariyerinin son turnuvası olabileceğini söyledi.

Basın toplantısında gözyaşlarını tutamayan İskoç raket, "Bu acıyla dört veya beş ay daha oynamaya devam edip edemeyeceğimi bilmiyorum." diye konuştu.

Geçtiğimiz yılın başında kalçasından ameliyat olan Murray, "Bir ameliyat daha geçirme seçeneğim var. Bu artık acı duymamamı sağlayacak. Fakat bu spora geri dönmek için değil daha iyi bir yaşam sürmek için düşündüğüm bir şey." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz gün Novak Djokovic ile yaptığı antrenman maçından setlerde 1-6, 1-4 gerideyken çekilen Murray, Avustralya Açık birinci turunda Roberto Bautista Agut ile karşı karşıya gelecek.

2016 yılında dünya sıralamasında 1 numaraya yükselen Murray, kariyeri boyunca 2 Olimpiyat altını ve 3 Grand Slam zaferi elde etmiş, 2012 yılında Amerika Açık'ta kazandığı zaferle 1936'dan bu yana bir majör turnuvada şampiyonluk yaşayan ilk Britanyalı erkek raket olmuştu.

Murray aynı zamanda 2013'te Wimbledon'da elde ettiği şampiyonlukla Fred Perry'den 77 yıl sonra bu turnuvayı kazanan ilk Britanyalı erkek tenisçi olmuş, 2015'te ise elde ettiği 8 tekler ve 2 çiftler zaferiyle ülkesinin 1936'dan bu yana ilk Davis Cup şampiyonluğunda kilit rol oynamıştı.

Dünya sıralamasında 230. basamakta bulunan Murray, yılın ilk Grand Slam turnuvasının kariyerinin son maçına sahne olabileceğini düşündüğünü söylese de, kortlara Wimbledon'da veda etmek istediğini belirtti.