Bu sezon çıktığı Avustralya Açık ve Roland Garros finallerinde Novak Djokovic'e boyun eğen Andy Murray, yılın üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da da finale yazılmayı başardı. Merkez kortta oynanan günün son yarı final maçında Tomas Berdych'i karşısında bulan Muzza, mücadeleden 6-3'lük üç set sonunda galip ayrıldı.

Açılış setinin henüz ikinci oyununda rakibinin servisini kıran Murray, hemen akabindeki oyunda bu avantajını yitirse de düğümü setin sonunda çözdü. 3-3'ten sonra üst üste üç oyun birden kazanan İskoç tenisçi, ilk seti 6-3'le cebine koydu.

İlk seti hanesine yazdıran 2 numaralı seribaşı, ikinci sette de sazı son bölümde eline aldı. 3-2 geriye düştükten sonra setteki son dört oyunun tamamını kazanan Muzza, ikinci seti de 6-3'le alıp iyice rahatladı.

Setlerde 2-0 öne geçen Murray'e maçı kazanması için üçüncü sette bir kez servis kırmak yeterli oldu. Setin dördüncü oyununda kırdığı servisin avantajı maçın sonuna dek korumayı başaran İskoç raket, karşılaşmayı 6-3, 6-3, 6-3'le kazanarak Wimbledon finalinde Milos Raonic'in rakibi oldu.

Bu sonuçla Wimbledon'da adını üçüncü kez finale yazdıran Murray, pazar günkü şampiyonluk maçıyla Grand Slam turnuvalarındaki 11. finaline çıkacak. Majör turnuvalarda daha önce oynadığı 10 finalin yalnızca ikisini kazanabilen dünya 2 numarası, Wimbledon'dan önce katıldığı Queen's Club turnuvasının finalinde de Raonic'le karşılaşmış ve rakibini üç set sonunda yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı.