Geçtiğimiz haftalarda karışık çiftler oynamayı önerdiği hiçbir oyuncunun bunu kabul etmediğini söyleyen Andy Murray, Wimbledon'da efsane Serena Williams ile kortu paylaşacak.

Ocak ayında geçirdiği kalça ameliyatının ardından Queen's ve Eastbourne'da çiftler oynayarak kortlara dönen ve Londra'da Feliciano Lopez ile şampiyonluğa ulaşan Andy Murray, Wimbledon'da çift erkeklerde Fransız Pierre-Hugues Herbert ile güçlerini birleştirdi.

Teklerde elde ettiği 23 Grand Slam zaferinin yanında güçlü bir de çiftler oyuncusu olan Serena Williams, elde ettiği 14 çift kadınlar majör şampiyonluğunun yanında 1998'de Wimbledon ve Amerika Açık'ta Belaruslu Max Mirnyi ile birlikte karışık çiftlerde de şampiyonluk yaşamıştı. ABD'li raket Hopman Kupası'nı ise 2003 ve 2008'de kazanan takımlarda yer alıyordu.

Serena Williams, geçtiğimiz haftalarda Andy Murray'nin karışık çiftlerde partner olarak kabul görmediğini açıklamasının ardından buna olumlu yanıt vermiş, Britanyalı raket ise, "Serena çok iyi bir oyuncu, mükemmel bir çiftler kariyeri var ve çim kortta harika. Bence gelmiş geçmiş en iyi oyuncu. İyi bir partner olurdu." diye karşılık vermişti.

Wimbledon'da karışık çiftler kuraları Çarşamba günü çekilecek.