Amerikan tenisinin geleceği olarak gösterilen iki raketi karşı karşıya getiren Amerika  Açık 2017 tek kadınlar finalinde gülen taraf Madison Keys'i 6-3, 6-0 ile geçen Sloane Stephens oldu.

Rakibine karşı kortta tartışmasız bir hakimiyet kuran Stephens, ikinci setin beşinci oyununda üç servis kırma puanı kurtardı ve rakibinin 30 basit hatasına karşılık yalnızca 6 basit hata yaparak, 61 dakika sonunda kariyerinin ilk Grand Slam zaferine ulaşmış oldu.

Ayak sakatlığının etkisi görülen, ancak buna rağmen 3 ace ve 18 puan vuruşu kaydeden Keys ise kariyerinin ilk Grand Slam finalinden boynu bükük ayrılmış oldu.

Keys maç sonunda yakın arkadaşını tebrik ederek, "Birine kaybedeceksem bu Sloane olmalıydı." diye konuştu.

Lindsay Davenport'un çalıştırdığı 22 yaşındaki 15 numaralı seri başı raket, "Bundan iki ay önce bana Amerika Açık finalisti olacağımı söyleseydiniz kendimle çok gurur duyardım." dedi.

Sağ ayağındaki stres yırtığı nedeniyle 11 aya yakın bir süre kortlardan uzak kalan ve bu yılın Ağustos ayına girerken dünya sıralamasında 957. basamakta bulunan Stephens, bu sonuçla 17. sıraya yükselmeyi garantiledi.

Stephens aynı zamanda 1998'de Lindsay Davenport'tan sonra, Williams kardeşler dışında Amerika Açık'ta tek kadınlar şampiyonluğu elde eden ilk Amerikalı raket oldu.

Çiçeği burnunda Grand Slam şampiyonu kupa seramonisinde "23 Ocak'ta ameliyat geçirdim. O zaman birisi bana Amerika Açık kazanacağımı söyleseydi bunun imkansız olduğunu söylerdim." diye konuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net