ATP'de çim zeminde düzenlenen yedi turnuvadan biri olan Turkish Airlines Antalya Open bu yıl da ünlü isimleri ağırlayacak. Geçen yıl erkekler tenisin en yetenekli genç raketlerinden Avusturyalı Dominic Thiem'i konuk eden turnuvada bu yıl Gael Monfils, Fernando Verdasco, Damir Dzumhur ve Dusan Lajovic gibi yıldızlar mücadele edecek. İlk turnuvanın sürpriz şampiyonu Japon oyuncu Yuichi Sugita da unvanın korumak için Kaya Palazzo kortlarına çıkacak. 

ATP'NİN SIRADIŞI İSMİ

Renkli kişiliği ve sıradışı oyunuyla ATP Turu'nun en popüler isimlerinden biri olan 31 yaşındaki Fransız oyuncu Gael Monfils ilk kez Türkiye'ye gelecek. ATP Turu'nda 27 turnuvada final oynama başarısı gösteren yetenekli oyuncu bunların yedisini şampiyonlukla taçlandırmayı başardı. 2016 yılında dünya sıralamasında altıncı sıraya kadar yükselmeyi başaran Monfils, geçen yıl ATP kariyerinde 400. galibiyetini almıştı. 

İspanya tenisinin son yıllarda yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Fernando Verdasco da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Turkish Airlines Antalya Open'da boy gösterecek. Dünya sıralamasında 33. sırada bulunan tecrübeli oyuncunun ATP kariyerinde yedi şampiyonluğu ve 504 galibiyeti bulunuyor.


Son şampiyon Japon Yuichi Sugita'nın yanısıra son iki yıldaki çıkışıyla dikkat çeken Damir Dzumhur ve genç Sırp yetenek Dusan Lajovic de Kaya Palazzo kortlarında kupa mücadelesi verecek. 

(Merthan Can)