Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Katar Açık tenis turnuvasında şampiyon Gael Monfils oldu. Geçen sezon yaşadığı diz sakatlığından dolayı Amerika Açık'tan beri kortlardan uzak kalan Fransız raket finalde karşılaştığı Andrey Rublev'i 1 saat sonunda mağlup ederek bu turnuvadaki ilk, kariyerindeki ise 7. şampiyonluğuna ulaştı.

21 winner üreten Rus rakibine 29 puan vuruşu ile karşılık veren ve yalnızca 10 basit hata ile maçı tamamlayan dünya 46 numarası, sezona görkemli bir giriş yaparak Avustralya Açık öncesi de formunu en üst noktaya taşımış oldu.

Turnuvadaki 4. finalinde ilk kez mutlu sona ulaşan 31 yaşındaki Monfils maçtan sonra yaptığı konuşmasında "Bu turnuvayı ve burayı çok seviyorum, benim için harika bir hafta oldu, sezon umarım böyle devam eder ve 2018 benim yılım olur" ifadelerini kullanırken, finaldeki rakibi Rublev ise "Çok iyi oynadığımı söyleyemem ancak finale kadar gelebileceğimi de düşünmüyordum, Gael'i tebrik ediyorum" dedi. Rublev ayrıca ilk kez yer aldığı turnuva ile ilgili "Oynadığım en iyi 250'lik turnuvalardan bir tanesi" ifadelerini kullandı.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net