St. Petersburg Ladies' Trophy ikinci turunda Dominika Cibulkova'yı 6-4, 6-4'lük iki sette geçen Kristina Mladenovic, 15 maçlık mağlubiyet serisini sonlandırmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl yarı final oynayan Slovak rakibine karşı daha önce yaptığı altı maçın beşini kaybeden Mladenovic, bu sefer rakibine şans tanımadı ve çeyrek finale yükseldi.

Dünya 10 numarası Fransız raket, maç boyunca 9 çift hata ve 27 basit hata yapsa da kaydettiği 22 puan vuruşuyla rakibine üstünlük kurmayı başardı.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Citi Açık turnuvasından bu yana galibiyet elde edemeyen Mladenovic maç sonrası, "St. Petersburg'un benim için büyülü olduğuna eminim. Burası benim evim gibi." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl burada kariyerinin ilk WTA tekler zaferini elde eden dört numaralı seri başı Mladenovic, çeyrek finalde Çek Katerina Siniakova ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan günün bir diğer mücadelesindeyse çiçeği burnunda Grand Slam şampiyonu Caroline Wozniacki, Rus rakibi Anastasia Potapova'yı 6-0, 6-1 ile geçerek çeyrek finalde Daria Kasatkina'nın rakibi oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net