Teklerde çıktığı son 15 maçı kaybeden Kristina Mladenovic, çiftlerde Timea Babos ile birlikte Ekaterina Makarova ve Elena Vesnina'yı 6-4, 6-3'lük setlerle mağlup ederek Avustralya Açık şampiyonluğuna ulaştı.

İlk servislerinden %70 ile puan çıkaran ikili, ilk sette 4-2 geri düşmelerine rağmen dört oyun üst üste kazanarak birinci seti hanelerine yazdırdılar. İkinci setteyse sekizinci oyunda servis kıran Mladenovic/Babos çifti avantajlarını set sonuna kadar korudu ve seti 6-3 kazanarak Avustralya Açık şampiyonluğuna ulaştı.

Mladenovic/Babos tandemi 2015 WTA Fİnalleri'ne kadar birlikte oynamış, 2014'te Wİmbledon'da finalde yer almayı başarmışlardı. Bu sonuçla Fransız Mladenovic, 2016'da Caroline Garcia ile birlikte elde ettiği Roland Garros zaferinin ardından ikinci kez bir Grand Slam'de mutlu sona ulaşırken, Macar Babos ise kariyerinin ilk majör turnuva zaferini elde etti.

Kristina Mladenovic'in 2013'te Wimbledon'da, 2014'teyse Avustralya Açık'ta elde ettiği iki karışık çiftler Grand Slam zaferi de bulunuyor.

Timea Babos maç sonunda, "İki yıl aradan sonra tekrar beraber oynuyoruz ve Avustralya'da zaferle başlamak harika bir duygu." diye konuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net