Sezonun üçüncü Grand Slam'i Wimbledon öncesi son hazırlık turnuvası olan ATP Eastbourne'de mutlu sona Mischa Zverev ulaştı. Slovak rakibi Lukas Lacko'yu set vermeden deviren Alman tenisçi kariyerinin ilk ATP şampiyonluğuna uzanırken Lacko ise 2012 Zagreb finalinden sonra çıktığı ikinci finalinde de korttan boynu bükük ayrılan taraf oldu.

Açılış setinin ilk oyununda servis kıran ve set boyu bu avantajını yitirmeyen Zverev 6-4 ile bu seti hanesine yazdırdıktan sonra ikinci sette de oyun hakimiyetini sürdürerek bu seti de aynı skorla kazandı ve kariyerinin ilk kupasına uzandı.

Daha önce bir kez geçen sene yine bir çim kort turnuvası olan Halle'de karşı karşıya gelen ikilinin maçında gülen taraf yine Mischa Zverev olurken, Alman raket o maçı da 6-4'lük iki setle kazanmayı başarmıştı.

İkinci turda Schwartzman'ı mağlup ederek dikkatleri üzerine çeken Slovak tenisçi Lukas Lacko turnuva sonrası klasmanda 73. numaraya tırmanırken Zverev ise Ocak 2018'den sonra tekrar ilk 50 tenisçi arasına adını yazdırarak 41 numaralı koltuğun sahibi olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net