Wimbledon finalinde Çek Karolina Pliskova'yı 6-3, 6-7(3), 6-3'lük üç sette mağlup eden 1 numara Ashleigh Barty, Evonne Goolagong'un ilk Wimbledon zaferinin 50. yılında SW19'da şampiyonluk yaşayan ikinci Avustralyalı yerli kadın oldu.

8 numaralı seri başı Karolina Pliskova karşılaşmanın başında form bulamazken maça iyi başlayan Barty ilk 14 puanı kazandı ve iki kere servis kırarak 5-1 öne fırladı. Pliskova üst üste iki oyun kazansa da rakibinin ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırmasına engel olamadı.

Daha yakın geçen ikinci setin on ikinci oyununda Barty şampiyonluk için servis atsa da Pliskova servis kırmayı başardı ve tie-break'i kazanarak maçı final setine taşıdı.

2012'de Serena Williams ve Agnieszka Radwanska arasındaki finalden dokuz yıl sonra bir Wimbledon tek kadınlar finalinde oynanan ilk final setinde Ash Barty erken elde ettiği servis kırma avantajını set sonuna kadar korudu ve şampiyonluğa ulaştı.

Barty böylelikle 2019 Fransa Açık'tan sonra kariyerinin ikinci Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

1980'de Evonne Goolagong'dan bu yana Wimbledon'da tek kadınlar şampiyonluğu kazanan ilk Avustralyalı olan Barty maçtan sonra, "Umarım onu [Goolagong'u] gururlandırabilmişimdir." diye konuştu.

2011'de gençlerde tekler Wimbledon şampiyonluğu kazanan Ash Barty böylelikle Martina Hingis ve Amélie Mauresmo'dan sonra Açık Dönem'de hem gençlerde hem büyüklerde Wimbledon tekler zaferi yaşayan üçüncü kadın tenisçi oldu.