Miami Açık ikinci turunda Çinli Wang Yafan, 6 numaralı seribaşı Elina Svitolina'yı 6-2, 6-4'lük iki sette geçerek üst tura yükselen taraf oldu.

Bu yıl Acapulaco'da elde ettiği şampiyonlukla dikkatleri üzerine çeken Wang bu sonuçla ilk 10'daki rakiplerine karşı kariyerinin ilk galibiyetini aldı.

Geçtiğimiz yıl da Miami Açık'ta dördüncü tura kadar yükselen Wang maç sonrası, "İlk 10'dan biriyle oynadığımın farkındaydım. Bu yüzden benim için kaybedecek çok şey yoktu. Yalnızca keyif almaya ve en iyi tenisimi oynamaya çalıştım." diye konuştu.

Dünya 50 numarası üçüncü turda bu yıl Avustralya Açık'ta gördüğü yarı finalle spotların altında olan ABD'li Danielle Collins ile karşı karşıya gelecek.

MUGURUZA YİNE KAYIP

Dünya eski 1 numarası Garbine Muguruza, elemelerden gelen Rumen raket Monica Niculesvu'ya 7-6(0), 4-6, 6-2'lik üç setle mağlup olarak Indian Wells'ten sonra Miami Açık'a da erken veda etti.

Üç saate yaklaşan ve toplam 17 servis kırmaya tanıklık eden mücadele sonunda iki kez Grand Slam şampiyonu rakibini eleyen dünya 138 numarası adını son 32 arasına yazdırdı.

Niculescu üçüncü turda bir başka dünya eski 1 numarası Caroline Wozniacki ile karşı karşıya gelecek.