Avustralya Açık'ın ilk gününde dünya 43 numarası Maria Sakkari eski Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapenko'yu 6-1, 3-6, 6-2'lik üç sette geçerek adını ikinci tura yazdırdı.

Yunan raket, 1 saat 49 dakika süren mücadelede 11 ace ve 25 puan vuruşu kaydederken, 22 numaralı seri başı Ostapenko yaptığı 9 çift hata ve 38 basit hatayla mağlup olmaktan kurtulamadı.

Vatandaşlarının yüksek sesli desteğiyle Melbourne Arena'dan galibiyetle ayrılan Sakkari, "Zor bir maçtı ancak başından beri iyimserdim ve iyi bir oyunla kazandığım için mutluyum." diye konuştu.

Sakkari ikinci turda, elemelerden gelen dünya 232 numarası Avustralyalı Astra Sharma ile karşı karşıya gelecek.

AVUSTRALYALILARIN GÜNÜ

Yılın ilk Grand Slam turnuvasında ilk gün, ev sahibi ülkenin favori raketlerinin aldığı galibiyetlere tanıklık etti.

Sydney'de oynadığı finalle Melbourne'e gelen Ash Barty, Tayland'lı Luskika Kumkhum'u 6-2'lik iki setle geçerek adını ikinci tura yazdırdı.

Geçtiğimiz yıl Amerika Açık'ta Federer'e karşı aldığı galibiyetle adını duyuran John Millman da Arjantinli Federico Dalbonis'i 6-3, 3-6, 7-6(3), 6-2 ile mağlup etti.

Martin Ebden, Kimberly Birrell ve Alex de Minaur da ilk günü galibiyetle kapatan Avustralyalılar arasındaydı.

FAVORİLER SORUNSUZ

Günün öne çıkan diğer mücadelelerindeyse Maria Sharapova elemelerden gelen rakibi Harriet Dart'ı double bagel ile geçti ve adını ikinci tura yazdırdı.

Rafael Nadal ise turnuvaya wild card ile katılan Avustralyalı James Duckworth'ü 6-4, 6-3, 7-5'lik setlerle mağlup ederken, tek kadınlarda son şampiyon Caroline Wozniacki de Alison Van Uytvanck'ı 6-3, 6-4'lük setlerle geçerek ikinci tura yükseldi.

2 numaralı seri başı Angelique Kerber ve Sloane Stephens da Avustralya Açık'ın ilk gününde adını ikinci tura yazdıran raketler arasında yer aldı.