ATP Finalleri finalinde ilk seti kaybetmesine karşın 3 numara Dominic Thiem'i 4-6, 7-6(2), 6-4'lük üç sette mağlup eden Daniil Medvedev kariyerinin en büyük zaferini elde etti.

İlk seti kaybettikten sonra ikinci setteki tie-break oyununda 0-2 geri düşen Rus raket, üst üste 7 puan alarak set skorlarını eşitlemeyi başardı. Maçta sadece üçüncü sette servis kırabilen Medvedev avantajını kullandı ve final setini 6-4 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Dünya 4 numarası Medvedev, 2 saat 43 dakika süren mücadelede 12 ace ve 37 puan vuruşu kaydetti.

Gruplarda 1 numara Novak Djokovic'i iki sette geçen, yarı finalde ise 2 numara Rafael Nadal'ı bir set geriden gelerek mağlup eden Medvedev, finalde de 3 numara Thiem'i yenerek ATP Finalleri'nde ilk 3 seri başını geçerek şampiyonluğa ulaşan ilk raket oldu.

Daha önce Paris Masters'ta şampiyonluğa ulaşan ve ATP Finalleri'ni namağlup bitiren Medvedev galibiyet serisini 10 maça yükseltti.

Dominic Thiem ise üst üste ikinci kez çıktığı ATP Finalleri finalinde yine ilk seti kazandıktan sonra korttan mağlup ayrılmış oldu.

Böylelikle ATP Finalleri'nin Londra'ya geldiği ilk yıl turnuvayı kazanan Nikolay Davydenko'dan sonra yıl sonu turnuvasını kazanan ikinci Rus raket de O2 Arena'nın ev sahipliği yaptığı son sezonda Daniil Medvedev oldu.

Medvedev'in şampiyonluğuyla birlikte ATP Finalleri'nde üst üste dördüncü sezonda da şampiyonluk hiç majör zaferi olmayan bir rakete gitti.