Avustralya Açık Rafael Nadal'ı çeyrek finalde geçen 5 numaralı seri başı Stefanos Tsitsipas'ı 6-4, 6-2, 7-5'lik üç sette geçen Daniil Medvedev, 2019 Amerika Açık'tan sonra ikinci Grand Slam finaline yükseldi.

Kaydettiği 17 ace ve 46 puan vuruşunun yanında ilk servisinden %88'le puan çıkaran dünya 4 numarası, 2 saat 10 dakika süren maç boyunca yalnızca 21 basit hata yaptı.

Maç boyunca çok etkili bir performans çizen Rus raket böylelikle galibiyet serisini de 20 maça yükseltirken, bu maçlarda ilk 10'daki rakiplerini 12 kez geçmiş oldu.

Tsitsipas ise 2019 Avustralya Açık ve 2020 Roland Garros'dan sonra üçüncü majör yarı finalinden de mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Rus raket maçın ardından, "[Korktuğumda] aceler veya puan vuruşları bulmaya ya da topu oyunda tutmaya çalıştım. Sinirlerime hakim olabildiğim ve [üçüncü sette] servis kırdırdığım oyun hariç çok fazla kötü tercih yapmadığım için mutluyum." diye konuştu.

Medvedev'in finaldeki rakibi sekiz kez Avustralya Açık şampiyonu ve Rod Laver Arena'da oynadığı hiçbir şampiyonluk maçından mağlup ayrılmayan dünya 1 numarası Novak Djokovic olacak.