Turun en prestijli Masters turnuvalarından biri olan Rogers Cup'ta, finalde karşılaştığı Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas'ı 6-2, 7-6 ile geçen Rafael Nadal, Toronto'da kariyerinin dördüncü şampiyonluğuna ulaştı.

Dünya 1 numarası Nadal, hafta boyunca Dzumhur, Thiem, Djokovic, Zverev ve Anderson gibi isimleri turnuvanın dışına iterek büyük sansasyon yaratan 20 yaşındaki Tsitsipas'ı, 1 saat 41 dakikada yenerken, servis oyunlarındaki üstünlüğüyle dikkat çekti. Karşılaşmayı ace servislerde 4'e 3'le önde bitiren Rafa, aynı zamanda ilk servislerinden yüzde 94, ikinci servislerinden ise yüzde 60'la puan çıkarmasını bildi.

Toronto'da dördüncü kez şampiyonluk kupasını kucaklayan İspanyol raket, aynı zamanda 33. Masters 1000 şampiyonluğunu elde etti ve açık dönemin en çok Masters kazanan oyuncusu unvanını pekiştirdi.

Karşılaşmanın ardından kortta verdiği röportajda ''İki hafta önce bana burada şampiyon olacağımı söyleseydiniz, buna inanmazdım. Sert kort sezonuna başlamak için daha iyi bir yol olamazdı'' diyen Rafael Nadal, düzenlenen seremoninin ardından tur seviyesindeki 80. kupasına kavuştu.

Açık dönemde en çok şampiyonluk yaşayan dördüncü raket konumunda olan Nadal, Rogers Cup'ın ardından ise sosyal medya hesaplarından tenisseverlere kötü bir haber verdi. Açıklamasında Cincinnati yetkililerine teşekkürlerini ileten Nadal, ''Üzülerek söylemek zorundayım ki, gelecek hafta Cincinnati'de yer alamayacağım. Turnuvadan çekilme sebebim tamamen kişisel. Artık vücuduma daha iyi bakmak zorundayım. Bu yüzden kendimi yeniden sağlıklı hissetmek için kısa bir ara vereceğim'' dedi.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net