ATP Challenger Turu’nun prestijli organizasyonlarından American Express İstanbul Challenger’da son dörde kalan sporcular belirlendi. TED Spor Kulübü’nün ev sahipliği turnuvanın beşinci gününde korta çıkan milli tenisçiler Marsel İlhan ve Altuğ Çelikbilek ise rakiplerine yenilerek elendi.
 
Merkez Kort’ta günün ilk maçında sahne alan 21 yaşındaki Altuğ, hasta hasta oynadığı mücadelede Mısırlı Karim-Mohamed Maamoun’a takıldı. ATP Challenger seviyesinde ilk defa çeyrek final gören Çelikbilek, klasmanın 260. basamağındaki Maamoun’a 6-2, 6-4 mağlup oldu.
 
1 numaralı seribaşı ve son şampiyon Tunuslu Malek Jaziri ile kozlarını paylaşan Marsel ise üç set sonunda turnuvanın dışında kaldı. Marsel, ikinci sette iki maç puanı çevirip karşılaşmayı final setine götürse de dünya 75 numarası Jaziri’ye 2 saat 12 dakika sonunda 6-2, 6-7, 6-0 kaybetti.
 

Bu sonuçların ardından tablonun üst kısmında Malek Jaziri ile Karim-Mohamed Maamoun eşleşirken, diğer yarı final İtalyan Matteo Berrettini ile Kazak Alexander Bublik arasında oluştu.
 
ÇİFTLERDE FİNALİN ADI KONDU
Toplam 75 bin dolar ödüllü organizasyonun çiftler kategorisinde Anıl Yüksel/Sarp Ağabigün tandemi, Fransız Hugo Nys ile Monakolu Romain Arneodo’nun kurduğu ortaklığa 6-2, 6-2 yenilerek finale kalamadı. Nys/Arneodo ikilisi, şampiyonluk maçında Begemann/ Eysseric ile karşı karşıya gelecek.
 
American Express İstanbul Challenger’da yarın (16 Eylül Cumartesi) tekler yarı finalleri saat 13.00’te başlarken, çiftler finalinin heyecanı ise saat 16.30’da yaşanacak.

Kaynak: ttf.org.tr