29 yaşındaki Marsel İlhan, 2009, 2011, 2015'te ana tabloda ikinci tur gördüğü sezonun dördüncü ve son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'a bu defa elemelerin birinci turunda veda etti. Marsel, klasmanın 133. basamağında bulunan, elemelerin 19 numaralı seribaşı ismi Arjantinli Guido Andreozzi'ye mağlup oldu.

Günün dördüncü maçında sahne alan İlhan, mayıs ayında Fransa Açık elemelerinin final turunda 3-6, 6-2, 8-6 ile yendiği Andreozzi karşısında bu kez istediği oyunu ortaya koyamadı. 47 dakika süren maç boyunca dört kez servis kırdıran Marsel, korttan 6-3, 6-1'lik setlerle yenik ayrıldı.

Haftaya dünya 243.'sü olarak giren İlhan, böylece elemeleri aşıp ana tabloya kaldığı Fransa Açık haricinde 2016'daki diğer Grand Slam turnuvalarına ilk eleme turunda havlu atmış oldu. Marsel, Roland Garros ana tablo müsabakasından bu yana Bosna-Hersek ile yapılan Davis Cup serisindeki Mirza Basic galibiyeti dışında maç kazanamadı.

New York'taki dev organizasyonda elemelerin ikinci gününde bir diğer milli raket İpek Soylu boy gösterecek. Ev sahibi ülkeden Nicole Frenkel ile karşılaşacak olan Soylu, TSİ 18.00'de başlayan programda 5 nolu kortun beşinci ve son maçına çıkacak.