Milli tenisçi Marsel İlhan, TEB İzmir Cup’ta ilk tur mücadelesinde turnuvanın 2 numaralı seribaşı İsviçreli Marco Chiudinelli’yi mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

İzmir’de üst üste dokuzuncu kez raket sallayan Türkiye 1 numarası Marsel İlhan, UTEM Merkez Kortu’nda oynanan akşam maçında İsviçreli Marco Chiudinelli’yi 7-6, 6-4 mağlup ederek TEB İzmir Cup’ta ikinci tura kaldı. İlhan, geçen hafta TED kortlarında yenildiği İsviçreli rakibinden rövanşı aldı.

Maçın ilk setinde 5-2 geriye düşen Marsel, toplam altı set puanı çevirdiği bu seti tie-break’te kazandı. İkinci setin başında 3-1 öne geçen İlhan, hemen ardından servisini kırdınca skor 3-3 oldu. Ancak seyircinin de desteğiyle mücadeleyi sürdüren Marsel, servisinde 5-4’ü bulduktan sonra İzmir Cup’ın 2 numaralı seribaşu olan rakibinin servisini üçüncü kez kırıp mücadeleyi noktaladı.

Karşılaşma boyunca ilk servislerinden %78 ile puan çıkaran Marsel İlhan, servis kullandığı 11 oyunda sadece bir kez çift haya yaptı.

Kariyerinde en çok maç kazandığı turnuva olan İzmir Cup’ta tur atlamayı bilen Marsel'in ikinci turdaki rakibi elemeden çıkan Rus Vitali Kozyukov oldu.