Dünya eski 7 numarası Fransız raket Marion Bartoli, 2013 yılında bıraktığı tenise geri döneceğini açıkladı. Instagram hesabından yaptığı açıklamada önümüzdeki sezon tura döneceğini açıklayan Bartoli, Mart'taki Miami Açık turnuvası için hazır olmak istediğini belirtti.

2007 yılında Wimbledon'da 1 numaralı seri başı Justine Henin'i yenerek final görerek dikkatleri üzerine çeken, 2011'de ise Roland Garros'da yarı finale yükselmeyi başaran Marion Bartoli, 2012'nin başında kariyerinin en yüksek sıralaması olan 7 numaraya yükselmişti.

2013 yılında kariyerinin ilk ve tek Grand Slam zaferine Wimbledon'da ulaşan Bartoli, şampiyonluğundan kısa bir süre sonra tenisi bıraktığını duyurmuştu.

2016 yılında yakalandığı bir virüsten dolayı "sağlığından endişe ettiğini" açıklayan 33 yaşındaki Fransız raket, bu yılın Ekim ayında hakkında çıkan geri dönüş söylentilerini, "yalnızca sağlıklı olmak istediğini" söyleyerek yalanlamıştı.

Tenisi bıraktığından bu yana Eurosport için yorumculuk yapan Bartoli, kariyerinin ikinci baharı için en önemli üç hedefinin, "Fed Cup şampiyonluğu, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında yer almak ve bir Grand Slam turnuvası daha kazanmak" olduğunu ifade etti.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net