ABD'li efsane raket Billie Jean King, Avustralya Açık kortlarından Margaret Court Arena'nın, eşcinselleri ve transseksüelleri aşağılayan söylemleriyle gündeme gelen Margaret Smith Court'un adını taşımaması gerektiğini söyledi.

Bir tanesi 50 yıl önce Avustralya Açık'ta olmak üzere 12 tekler Grand Slam şampiyonluğu bulunan ve korttaki başarısının yanı sıra önemli bir kadın hakları ve LGBTİ hakları aktivisti olan King, "Kişisel olarak bu adın kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Hala oynuyor olsaydım bu korta çıkmayı reddederdim." diye konuştu.

Bu yıl davet edilmesine karşın tatilde olduğunu belirterek 15 Ocak'ta başlayacak turnuvaya gelmeyeceğini açıklayan Margaret Smith Court'un, daha önce Avustralyalı tenisçi Casey Dellacqua ve partneri Amanda Judd'ın bebek sahibi olmasını eleştirmesi Martina Navratilova ve Billie Jean King gibi isimlerin tepkisini toplamıştı.

Avustralya Açık turnuva direktörü Craig Tiley ise tartışmalar üzerine "Court'un görüşleri kendine ait. Tennis Australia her zaman eşitlikçi değerleri savunmuştur." ifadelerini kullandı.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net