Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl mücadele seviyesi düşen TEB İzmir Cup ATP Challenger'da cumartesi günü programı çekilen oyuncular yüzünden 14:29'da tamamlandı. Teklerde 2012 finalisti Illya Marchenko, beş yıl sonra yeniden finali bulurken, Fransız Stephane Robert ile eşleşti. Çiftlerde ise final maçı Ukraynalı ikilinin maça çıkmamasıyla oynanamadı.

Teklerde ilk yarı finalde Stephane Robert, Sırp Danilo Petrovic'i 6-1, 6-4 yenerken turnuva tarihinin en yaşlı finalisti oldu. 37 yaşındaki Robert, bu yılki ilk Challenger finalini yakaladı. Diğer yarı finalde ise 2012 Izmir Cup finalisti Illya Marchenko, Alexander Nedovyesov'u geçti. Belindeki sakatlık nedeniyle maçı ikinci setin başında skor 6-3, 1-0 iken bırakan Kazak Nedovyesov, final biletini Ukraynalı oyuncuya teslim etti.

Bu yıl kaliteli maç açısından zayıf geçen TEB İzmir Cup'ta çiftler kupası da final maçı oynanamadan sahibini buldu. Birtanyalı Scott Clayton ve Jonny O'Mara ikilisi, kariyerlerinin ilk ATP çiftler şampiyonluklarını İzmir'de kazandılar. Britanyalılar, finale çıkamayan Sergiy Stakhovskiy ve Denis Molchanov'un çekilmesiyle kupaya uzandılar.  

TEB İzmir Cup'ta şampiyonu belirleyecek final mücadelesi, 24 Eylül Pazar günü saat 14:00'te Kültürpark Merkez Kort'ta oynanacak. 

Şevket F. ERBAY / İzmir