Daha önce majörlerde üçüncü turu geçemeyen Çek Karolina Muchova, Wimbledon'da dünya eski 1 numarası Karolina Pliskova'yı 3 saat 17 dakika süren bir maraton sonunda 4-6, 7-5, 13-11 ile geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Mücadele boyunca 14 ace ve 54 puan vuruşu kaydeden dünya 68 numarası, kariyerinde ilk 10'daki rakiplerine karşı yaptığı maçlarda ilk galibiyetini aldı.

Final setinde iki kez maç için servis kullanan Pliskova ise bu sonuçla dünya 1 numarası yarışına da veda etti.

Son oyunda servis kıran ve final seti 12-12 olduğunda tie-break oynanmasını öngören Wimbledon kuralının işlemesine izin vermeyen Muchova, "Daha önce toprakta dahi bu kadar uzun bir maç oynamamıştım." ifadelerini kullandı.

Karolina Muchova çeyrek finalde, Petra Martic'i iki saate yaklaşan zorlu bir mücadele sonunda 6-4, 6-2'lik setlerle geçen ve kariyerinin ilk Wimbledon finaline yükselen Elina Svitolina ile karşı karşıya gelecek.

Kadınlarda günün öne çıkan diğer dördüncü tur mücadelelerinde ise Serena Williams İspanyol Carla Suarez Navarro'yu 6-2'lik iki sette geçerek son 8'e yükselirken, son Wimbledon turnuvasını oynayan Barbora Strycova 21 numaralı seri başı Elise Mertens'i üç sette mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.