Turkish Airlines Antalya Open'da öte yandan, tamamlanan yarı final maçlarının ardından tekler şampiyonluğu için korta çıkacak isimler de belirlendi.

1 numaralı seribaşı Adrian Mannarino, dünya 41 numarası Gael Monfils, Çek raket Jiri Vesely ve turnuvanın iki numarası Damir Dzumhur'un korta çıktığı yarı final gününe damga vuran isim; Antalya'da üst üste ikinci finaline yükselen Adrian Mannarino oldu.

İki Fransız raketi karşı karşıya getiren yarı final mücadelesi, tenisseverlere olağanüstü bir geri dönüş izletti. 4 numaralı seribaşı Gael Monfils karşısında açılış setini 4-6 ile yitiren 2017 finalisti Mannarino, ikinci seti tiebreak, karar setini ise 6-4'lük skorla hanesine yazdırdı ve iki saati aşan mücadeleden galip ayrılmasını bildi.

La Monf karşısında ace kategorisini 17-1, kazanılan ilk servis puanlarını yüzde 79-yüzde 72 ve kazanılan toplam puanları 94-92'lik istatistiklerle geride tamamlayan 30 yaşındaki Fransız, özellikle az sayıda basit hata yapmasıyla öne çıktı.

İkinci setin ortalarından itibaren oyunda üstünlüğünü kuran Mannarino, Antalya'da bir kez daha kupa için mücadele etmeye hak kazanırken, vatandaşı Monfils karşısındaki galibiyet/mağlubiyet derecesini de 2-1'e getirdi.

Günün diğer tekler yarı finalinde ise Jiri Vesely ve Damir Dzumhur korta çıktı. Bosnalı tenisçi Damir Dzumhur, Vesely karşısında 81 dakika süren mücadeleyi kazanırken, aynı zamanda kendisi adına sezonun ilk finalini de yakaladı.

Turkish Airlines Antalya Open'da tekler şampiyonunu belirleyecek olan final müsabakası, 30 Haziran Cumartesi günü (bugün) saat 15.00'da başlayacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)