Federer'in rüya sezonu devam ediyor. Boris Becker grubundaki ikinci maçında Alman rakibi Alexander Zverev'i set vermesine rağmen devirmeyi başaran ekselansları, grupta ikide iki yaparak turnuvada 14. defa yarı finale yükselmeyi başardı. Daha önce 15 defa sezon sonu turnuvasında boy gösteren ve sadece 2008 yılında grup aşamasında elenen İsviçreli bu galibiyeti ile birlikte sezonda 50 galibiyeti barajını da 14. defa geçmiş oldu.

Tie-break'e giden ilk seti 4-0 geriden gelip bir de set puanı çevirerek kazanan 36 yaşındaki Federer, %43 ilk servis oyuna sokma oranı ile oynadığı ve tam 15 basit hata yaptığı ikinci seti 7-5 ile rakibine teslim etti.

Final setini tecrübesi ile domine eden ve üç kez servis kırdığı bu seti 32 dakikada 6-1 ile sonlandıran Fedex, adını yarı finale yazdırırken Marin Cilic'i de turnuva dışına itmiş oldu.

Bu yıl katıldığı 12. turnuvasında 51. galibiyetini elde eden İsviçreli maestro, sezondaki galibiyet yüzdesini de %93'e çıkardı. (51-4)

Boris Becker grubunda Federer'in ardından yarı finale yükselecek ikinci isim Jack Sock / Alexander Zverev maçından sonra belli olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net