Wimbledon ana tablosunda şanslı kaybeden olarak yer bulan ABD'li Lauren Davis, son şampiyon Angelique Kerber'i geriden gelerek 2-6, 6-2, 6-1'lik üç sette mağlup etti ve üçüncü tura yükseldi.

İki saate yaklaşan mücadelede Alman raketin 13 puan vuruşuna 45 winner ile karşılık veren 25 yaşındaki Davis ilk 10'daki rakiplerine karşı kariyerinin üçüncü galibiyetini aldı.

Eleme tablosuna veda ettikten iki saat sonra Wimbledon'da yer alacağını öğrenen Davis, "Bugün agresif oynamakla vuruşları ilerletme arasındaki ideal noktayı bulmakta biraz zorlandım ancak sonunda bunu başardım." diye konuştu.

Rakibini daha önce 2014 Amerika Açık birinci turunda mağlup eden Kerber ise 2013'ten bu yana ilk defa Wimbledon'a bu kadar erken veda etti.

Eleme ana tablosunda 3 numaralı seri başı olarak mücadele eden ancak son turda vatandaşı Kristie Ahn'a boyun eğen dünya 95 numarası Davis, üçüncü turda İspanyol Carla Suarez Navarro ile karşı karşıya gelecek.

Günün öne çıkan bir diğer kaşrılaşmasındaysa Serena Williams, 18 yaşındaki Slovenyalı Kaja Juvan karşısında ilk seti kaybetse de 2-6, 6-2, 6-4'lük skorlarla adını üçüncü tura yazdırmayı başardı.