İstanbul Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gülbahçe Spor Tesisi’nin bu sene beşincisine ev sahipliği yaptığı Lale Kupası Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda milli sporcular damga vuruyor. Göztepe 60. Yıl Parkı’nda düzenlenen zorlu organizasyonda Başak Eraydın teklerde, İpek Soylu da çiftlerde finali yakaladı.
 
60 bin dolar toplam para ödüllü organizasyonda sırasıyla Britanyalı, Yunan ve Rus rakiplerini geçerek adını son dörde yazdıran Başak, yarı finalde karşılaştığı Polonyalı Magdalena Frech’e de şans tanımadı. 67 dakika sonunda korttan 6-3, 6-2’lik setlerle üstün ayrılan Eraydın, tekler kariyerinin en büyük finaline adım attı.
 
Bu hafta itibarıyla dünya sıralamasının 335. basamağında yer alan 22 yaşındaki Başak Eraydın, finalde Çek Petra Krejsova ile kozlarını paylaşacak. Elemelerden gelen Krejsova ise yarı finalde Belaruslu Vera Lapko’yu 7-5, 6-4’le saf dışı bırakıp Eraydın’ın karşısına geçti.


SOYLU-KUDERMETOVA TANDEMİ FİNALDE
Üç Türk raketin boy gösterdiği çiftler yarı finalinde Rus Veronika Kudermetova ile ortaklık kuran İpek Soylu’nun üstünlüğü vardı. Pemra Özgen/Ayla Aksu’yu 6-3, 6-2 mağlup eden Soylu/Kudermetova, 1 numaralı seribaşı olarak iş birliği yaptıkları turnuvanın finalinde Rus ikili Ksenia Lykina/Polina Monova ile eşleşti.
 
Lale Kupası’nda yarın (15 Nisan Cumartesi) saat 12.30’da çiftler, 14.00’te ise tekler finalinin heyecanı yaşanacak.