Erkekler ana tablosunda üçüncü tur mücadelelerinin, kadınlarda ise çeyrek finallerin oynandığı Mutua Madrid Open'da; Sırp raket Dusan Lajovic Juan Martin Del Potro'yu 3-6 6-4 7-6, Hollandalı Kiki Bertens ise Maria Sharapova'yı 4-6 6-2 6-3'lük setlerle turnuvanın dışına itti.

Dünya altı numarası Delpo karşısında setlerde 1-0'dan gelen Lajovic, tie-break'inde 4-0 geriye düştüğü karar setinde, maçın tamamında olduğu gibi korta olağanüstü bir direnç yansıttı. Burada üst üste kazandığı beş puanla avantajı ele geçiren Lajovic, 6-5'te bir maç puanından yararlanamamasına rağmen, takiben kazandığı iki puanla maçı 8-6'lık tie-break neticesinde noktaladı. Yüzde 60'la oyuna soktuğu ilk servislerinden maç boyunca 75 oranında puan çıkarmasını bilen Sırp raket, kariyerinin en büyük galibiyetlerinden birine imzasını atarken, Madrid çeyrek finalinde Kevin Anderson'un rakibi oldu.

RETURN PERFORMANSIYLA GERİ DÖNDÜ

Kiki Bertens ise aynı tarifeyi Rus yıldız Maria Sharapova karşısında uyguladı.  İlk seti iki kez servis kırdırarak 6-4 ile yitiren Bertens, maçın geri kalan bölümünde basit hata sayısını azaltıp, geri çizgide etkileyici bir savunma yaparak dengeleri değiştirdi.

Sadece ilk sette Sharapova'ya tam altı servis kırma puanı gösteren Hollandalı Bertens, takip eden iki sette bu rakamı yarı yarıya indirirken maçta da kontrolü ele geçirdi. Hem ikinci sette hem de karar setinde Masha'nın 3'er servisini kırmayı başaran klasmanın 20 numarası, adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Servis oyunlarında Sharapova'ya büyük üstünlük kuran, altı ace atıp oyuna soktuğu ilk servislerden yüzde 70'le puan çıkaran Bertens, dünya 7 numarası Caroline Garcia ile final için kozlarını paylaşacak.

SASCHA VE GARCIA ZORLANMADI

Mutua Madrid Open'da günün korta çıkan diğer önemli raketleri Alexander Zverev ve Caroline Garcia oldu. Dünya 2 numarası Zverev 6-4 ve 6-2 ile Leo Mayer'i, Caroline Garcia ise 6-2 6-3'lük setlerle ev sahibi Carla Suarez Navarro'yu rahat geçti.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)