Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, açılış turunda dünya 92 numarası Denis Istomin ile kozlarını paylaşan Avustralyalı Nick Kyrgios, 7-6, 7-6, 6-7, 6-3'lük setlerle ikinci tur biletini alırken, maçı da tam 42 ace ile tamamladı.

Karşılaşma boyunca kusursuza yakın bir servis performansı sergileyen 15 numaralı seribaşı Kyrgios, 37 olan kişisel bir maçta en çok ace atma rakorunu yukarıya çekerken, rakibine hiç servis kırma şansı tanımadı. Avustralyalı raket ayrıca, rakibinin elde ettiği dört servis kırma puanının tamamını da karşılamasını bildi.

2014 yılında ilk katıldığı Wimbledon'da, Rafael Nadal'ı da saf dışı bıraktığı yolculuğun sonunda çeyrek final oynama başarısı gösteren Kyrgios, en istikrarlı performans gösterdiği grand slam olan Wimby'de, her sezon en az dördüncü tur oynamayı başardı.

Maçın ardından mücadele öncesi ve esnasındaki mental konulara değinen Kyrgios, ''Rakibimin maça moralli ve güçlü gireceğini biliyordum. Bu sebeple ben de henüz ilk oyundan itibaren dominant olmalıydım. Denis çok tecrübeli ve nerede nasıl oynaması gerektiğini bilen bir isim. Çok güçlü bir forehand'i var ve çimde nasıl maç kazanmasını gerektiğini gayet iyi biliyor. Maç boyunca onun avantajlı konuma geçmemesine izin vermemem gerektiğini biliyordum. Bunu da başardığımı düşünüyorum.'' dedi.

Dünya 18 numarası Nick Kyrgios, All England Club'taki ikinci tur maçında, ilk turda Marius Copil'i yenmeyi başaran Hollandalı Robin Haase ile karşılşacak.