Fransa Açık 2018 ikinci gününde, Petra Kvitova ilk seti kaybettiği mücadelede Paraguaylı Cepede Royg'u çekişmeli bir final setiyle geçerken, Stanislas Wawrinka ise Garcia-Lopez'e beş sette boyun eğdi.

Philippe Chatrier'de günün ilk mücadelesinde korta çıkan 8 numaralı seri başı, geçtiğimiz yıl burada dördüncü tur gören Cepede Royg' a karşı ilk seti 6-3 kaybettikten sonra ikinci sette rakibine yalnızca bir oyun bıraktı.

Büyük bir çekişmeye sahne olan final setini 7-5 ile kazanan Çek raket, 3-6, 6-1, 7-%3lik setlerle adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

2 saati aşan mücadelede 6 ace kaydeden ve ilk servisinden %79 ile puanı çıkaran Kvitova, hanesine 31 de puan vuruşu yazdırdı ve ikinci turda İspanyol Lara Arruabarrena'nın rakibi oldu.

WAWRINKA'NIN VEDASI

Diz sakatlığından dolayı 2017'nin ikinci yarısında korta çıkmayan ve sakatlığın etkisini hala hisseden İsviçreli Stanislas Wawrinka ise Guillermo Garcia Lopez'e 6-2, 3-6, 4-6, 7-6(5), 6-3'lük setlerle mağlup olarak Fransa Açık'a birinci turda veda etti.

Maç boyunca yalnızca %46 ile puan çıkardığı ikinci servisinde sorun yaşayan ve 72 basit hata yapan Wawrinka, geçtiğimiz yıl final oynadığı turnuvaya veda etmekten kurtulamadı.

2015 şampiyonu Stanislas Wawrinka'yı Roland Garros'da 2014'ten sonra ikinci defa birinci turda mağlup etmeyi başaran Garcia-Lopez ise ikinci turda Rus genç yetenek Karen Khachanov'un rakibi oldu.

AZARENKA DA BOYUN EĞDİ

Turnuvanın önemli isimlerinden Victoria Azarenka da Çek Katerina Siniakova'ya 7-5'lik iki setle mağlup olarak turnuvaya birinci turda veda etti.

2013'te burada yarı final oynayan Azarenka, 38 basit hata yaptığı mücadelede ikinci sette üç kez servis kırarak öne geçmesine karşın mağlup olmaktan kurtulamadı.

Son üç yıldaki denemelerinde Fransa Açık'ta hiç maç kazanamayan 22 yaşındaki Sİniakova ise ikinci turda Ukraynalı Kateryna Kozlova ile karşı karşıya gelecek.

Günün öne çıkan diğer mücadelelerindeyse Novak Djokovic, Naomi Osaka, Dominic Thiem ve Daria Kasatkina rakiplerini set vermeden geçerek ikinci tura adlarını yazdıran isimleri oldular.