3 numaralı kortta günün ilk maçı iki tane çok iyi strateji kurma becerisine sahip iki tenisçi Svetlana Kuznetsova ile Agnieszka Radwanska arasında oynandı. Üst düzeyde maça başlayan 7 numaralı seribaşı Sveta, geri kalan bölümde ne oyun seviyesini düşürdü ne de mental açıdan boşluk yaşadı (ki bu konuda sıkıntı yaşayabilen bir oyuncu). 9 numaralı seribaşı Radwanska ise ikinci sette biraz oyununu değiştirse bile Sveta’yı geriden takip etmek zorunda kaldı.

Maçın ilk iki oyunu aslında geri kalan kısmı için sinyaller verdi. Maça servisleriyle başlayan Radwanska 40-0 öne geçti. Ondan sonra beş puanın üç tanesinde Sveta agresif return’ler yaparak, bu vuruşlara servislerden sonra hazır olmayan Aga’yı gafil avladı. Avantaj puanında da direkt return winner vurunca maçın hemen başında break’i buldu. Mücadeleden sonra bu oyunun önemini vurguladı Kuznetsova. Kendisinin temposunu bulmasına bu ilk oyunda arka arkaya aldığı beş puanın çok yardımcı olduğunu belirtti. 

İkinci oyunda ise 40-15 öne geçtiğinde biri forehand biri backhand olmak üzere iki basit hata yapan Kuznetsova, bu sefer deuce’dan sonra ilk servislerini konuşturdu ve 2-0 öne geçti. Bu bölümden sonra ilk setin geri kalan kısmında dizginleri iyice eline alan Sveta’nın ne kadar akıllı bir taktik ile korta çıktığı belliydi. Return’lerde mütemadiyen ortaya derin veya sert çapraz acılar ile return erken puan toplamaya devam etti.

Kariyerinde iki slam zaferi bulunan Kuznetsova, özellikle kortun orta kısmında geri çizgisine yakın bölüm bir hayli aşındığı için, bazı kötü sekmeler de onun adına işledi. Geriden rallilerde hep Aga’nın backhand’ine işleyip, paralelden winner’lara gitti ve ilk servislerini anahtar puanlarda hep hızlandırıp basit puan aldı. Radwanska’nın hep koşup müdafa yapmak zorunda kaldığı maçta, kendisi hiç puanları yönlendirme şansı bulamadı.

İkinci set başladığında yüksek zekaya sahip Aga belli çözümler aradı. Geriden bunaldığı puanlarda, ki çok oluyordu bunlar, daha sert vuruşlar deneyerek kontrolü ele almaya çalıştı. İkinci setin ilk, üçüncü ve beşinci oyunlarında, kendi servislerinde hep maçta kalma çabası  veren Aga, altı tane servis kırma puanı kurtarmak zorunda kaldı bu oyunlarda. Buna mukabil Sveta kendi servislerini rahat almaya devam etti.

Nihayet yedinci oyunda dünya eski 2 numarası Kuznetsova, deuce puanında yine agresif backhand return ile Aga’yı arka bacağından vurup hata yapmaya zorladı. Bir sonraki puanda ise direkt çapraz backhand return ile puanı kazandı ve Radwanska’nın direncini kırdı. Geri kalan iki servis oyununu kazanan Sveta, 1 saat 31 dakika sonunda 6-2, 6-4’le galibiyete uzanarak son sekize kalmayı başardı.

Kuznetsova’nın çeyrek final rakibi, dünya 1 numarası Angelique Kerber’i 4-6, 6-4, 6-4’le deviren Garbine Muguruza olacak.

Mert Ertunga - Wimbledon