20 yaşındaki Aryna Sabalenka, 1 saat 40 dakika kortta kaldığı mücadele sonunda, Rus rakibi Vera Zvonoreva'yı 6-3 ve 7-6'lık setlerle turnuvanın dışına itmeyi başarırken, son haftalardaki yükselen performansını da sürdürdü.

İyi bir Amerika turu geçiren ve New Haven'da şampiyon olarak sezonun son grand slam turnuvasına giriş yapan Sabalenka, bu galibiyetle kazanma serisini yedi maça çıkardı. New York'ta kariyerinin en iyi majör turnuva derecesini de elde eden Belaruslu raket, Avustralya Açık ve Roland Garros'ta ilk turun ötesini göremezken, Wimbledon'da ise en fazla ikinci tur oynamayı başardı.

New York'tan önce sırasıyla Cincinnati ve New Haven'da ter döken genç tenisçi, aynı zamanda oynadığı son 12 maçtan ise 11 galibiyetle ayrıldı.

Performansıyla kadınlar tenisinde son haftalara damga vuran Sabalenka'yı için üçüncü tur karşılaşmasında daha zorlu bir rakip bekliyor. Aryna Sabalenka'nın son 16 turuna giden yolda rakibi, bu sezon tam 44 maç kazanıp beş de turnuva zaferi yaşayan dünya 5 numarası Petra Kvitova olacak. Petra, Amerika Açık'taki ilk iki maçında Yanina Wickmayer ve Yafan Wang'ı set yitirmeden mağlup etmeyi başardı.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net