Kadınlar tenisinin çiçeği burnunda 1 numarası Angelique Kerber, kariyerinin ikinci Grand Slam zaferine New York'ta ulaştı. Alman tenisçi, Amerika Açık finalinde karşılaştığı Karolina Pliskova'yı 6-3, 4-6 ve 6-4'lük setlerle devirerek klasman liderliğini kupayla taçlandırdı.

Tenis yaşantısının ilk majör turnuva finalini oynayan Pliskova karşısında maça servis kırarak başlayan Kerber, dokuzuncu oyunda bunu bir kez daha başardı ve açılış setini 6-3'le hanesine yazdırdı.

İlk altı oyunun servis kırılmadan geçildiği ikinci sette ise ilk hamle Pliskova'dan geldi. Agresif vuruşlarıyla ürettiği winner'ların yanı sıra basit hatalarını da aşağıya çeken Çek tenisçi, seti yedinci oyunda kırdığı servisin avantajıyla 6-4 kazandı ve mücadeleyi final setine uzattı.

Yakaladığı ritmi karar setinde de sürdüren Pliskova, erken bir break ile skoru 3-1'e taşısa da bu üstünlüğünü uzun süre koruyamadı. Altıncı oyunda rakibinin avantajını silen ve skoru dengeleyen Kerber, rakibinin maçta kalmak için servis attığı onuncu oyunu sıfıra karşı kazandı ve şampiyonluğunu ilan etti.

2016'ya Avustralya Açık'ta elde ettiği zaferle başlayan Angie, bu sonuçla bu sezonki ikinci slam kupasını kaldırdı ve 2007'den bu yana Serena Williams haricinde bu başarıya ulaşan ilk oyuncu oldu. Alman raket, pazartesi günü açıklanacak yeni sıralamada WTA tarihinin 22'nci 1 numarası olarak kayıtlara geçecek.

Yunus Dilber