Paris Masters'ta elemelerden gelerek yarı final gören 25 yaşındaki Sırp Filip Krajinovic, John Isner'i 6-4, 6-7(2), 7-6(5)'lik setlerle devirerek finale yükselmeyi başardı.

İki buçuk saate yaklaşan mücadelede 43 puan vuruşu kaydetmeyi başaran Krajinovic, bu galibiyetle Londra'da düzenlenecek olan ATP Finalleri'ne katılmak için şampiyonluğa ihtiyacı olan John Isner'i de engellemiş oldu.

Dünya 77 numarası Sırp raket, 2003'te dünya sıralamasında 191. basamaktayken yine Paris'te şampiyonluk mücadelesine çıkmaya hak kazanan Andrei Pavel'den sonra bir Masters turnuvasında final gören en düşük sıralamalı tenisçi oldu. Krajinovic aynı zamanda, 2012'de yine bu turnuvada final gören Polonyalı Jerzy Janowicz'den sonra elmelerden gelerek bir Masters finaline yükselen ilk raket oldu.

Çıktığı son 30 karşılaşmanın 27'sini kazanan 25 yaşındaki raketin bu yıl elde ettiği 5 ATP Challenger turnuvası şampiyonluğu bulunuyor. Dünya sıralamasında en az 33. basamağa yükselmeyi garantileyen Krajinovic, turnuvayı kazanması halinde, Hamburg'da 1996'da mutlu sona ulaşan Roberto Carretero ve 2001'de aynı sonucu elde eden Albert Portas ile birlikte elemelerden gelerek bir Masters zaferine ulaşan üçüncü raket olacak.

SIrp raketin finaldeki rakibiyse, 35 yaşındaki Fransız Julien Benneteau'yu eleyerek kariyerinin ilk Masters finaline yükselen ve turnuvayı kazanması halinde son Londra biletini Pablo Carreno Busta'dan alacak olan dünya 22 numarası ABD'li raket Jack Sock oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net