Bu sezona istediği gibi başlamayan Estonyalı tenisçi Anett Kontaveit, St. Petersburg finalinde Maria Sakkari'yi üç saate yaklaşan bir mücadele sonunda 5-7, 7-6(4), 7-5 ile mağlup ederek şampiyon oldu ve kapalı kortta üst üste 20. maçını kazandı.

Turnuvada 2 numaralı seri başı olara mücedele eden Kontaveit kariyerinin altıncı, son yedi aydaki ise beşinci WTA şampiyonluğunu kazandı.

Finale hızlı giren Estonyalı raket skoru 5-2'ye getirse de rakibinin üst üste beş oyun kazanarak ilk 7-5 ile hanesine yazdırmasına engel olamadı. Sakkari ikinci sete servis kırarak başladı ve ilk iki oyunu kazandı, ancak Kontaveit'in durumu eşitleyerek tie-break oyunuyla skora denge getirmesine engel olamadı.

Sakkari final setine de hızlı girdi ve 5-3 öne geçerek maç için servis attı. Ancak Kontaveit rakibine maç puanı göstermedi ve üst üste dört oyun kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Kontaveit'in kapalı korttaki galibiyet serisi, 2010'da üst üste 22 maç kazanan Justine Henin'den bu yana ilk, toplamda ise 1989'dan bu yana en uzun altıncı seri.

Bu alanda aynı dönemdeki rekor ise 1989-1990 tarihlerinde ard arda 43 maç kazanan Steffi Graf'a ait.