Adana Atlı Spor Kulübü ve Ankara Topspin Tenis Akademisi olmak üzere iki farklı şehirde düzenlenen Büyükler Kış Kupası’nda heyecan finaller aşamasıyla sürüyor.

Hafta başından bu yana oynanan karşılaşmalar sonucunda Adana’da turnuvanın yarı final aşamasına gelinirken, Ankara’da ise çeyrek finalistler belli oldu.

Adana Atlı Tenis Kulübü’nde tek erkeklerde Mustafa Erdoğan ve Barkın Yalçınkale’nin, rakiplerine set kaybetmeden son dörde yükselmeleri dikkat çekti. Tek kadınlarda ise kendilerinden yüksek seribaşı rakiplerini mağlup eden Ayşegül Mert ve Billur Gönlüşen yarı finaldeki yerlerini aldılar.

Tek erkeklerde Mustafa Erdoğan sırasıyla Doruk Sandıraz’ı 6-0 6-1, Furkan Selçuk Keriöz’ü 6-0 6-2 ve Arda Azkara’yı 6-3 6-3’le geçmeyi başardı. Barkın Yalçınkale de Mustafa Can Güneş, Mustafa Sancaklıoğlu ve Alkım Oberon Karakuş karşısında set yitirmeden yoluna devam etti. Tek kadınlarda ise 13 yaşındaki Ayşegül Mert 6-4 ve 6-2’lik setlerle Semra Aksu’nun yolculuğunu sonlandırarak dikkat çekerken, Billur Gönlüşen de Miray Konar’ı 6-1 7-6 ile geçerek set kaybetmeden yarı finaldeki yerini aldı.

Adana’daki çiftler ana tablolarında ise beklenildiği gibi erkeklerde Barkın Yalçınkale/Gökberk Ergeneman ve kadınlarda Miray Konar/Melissa Yakup Pour, yarı final biletlerini kaptılar.

ANKARA'DA ÇEYREK FİNALLER

Çeyrek final aşamasına gelinen Ankara Topspin Tenis Akademisi Büyükler Kış Kupası’da ise erkeklerde Umut Akkoyun ve kadınlarda Melis Ayda Uyar’ın dominant performansları dikkat çekti.

Erkekler ana tablosunda Umut Akkoyun sadece dört oyun kaybederek çeyrek finale yükseldiği organizasyonda Ege Dora Güler ve Güney Ege Çetin’i geçmeyi başardı ve son sekizde Bora Başlar ile eşleşti.

Tek kadınlarda ise Melis Ayda Uyar, Buse Süer’i 6-0 6-1 ve Deren Özlen’i 6-0 6-2 ile geçerek çeyrek finalde Doğa Türkmen’İn rakibi oldu.

İki organizasyonda da start 8 Ocak’ta verilirken, Adana Atlı Tenis Kulübü’nde kupalar 12 Ocak tarihinde, Topspin Tenis Akademisi’nde ise 13 Ocak’ta sahiplerini bulacak.

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)