Wimbledon Gençler Şampiyonası'ndaki temsilcimiz Ergi Kırkın, büyük erkekler tablosunda dördüncü tur mücadelesi yapacak olan Jiri Vesely ile bu sabah antrenman yaptığında kendine güveniyordu ve birinci tur maçına hazır hissediyordu. Karşılaşmadan sonra sabah antrenmanı sayesinde Wimbledon'da olmanın heyecanını yenebilmiş miydi diye sordum kendisine. "Maça da stresli başlamadım aslında. Mesela Roland Garros'ta çok daha stresliydim" dedi Ergi.

17 yaşındaki Kırkın, Britanyalı rakibi Ewan Moore karşısında maçın henüz başında iyi sinyaller vermedi. İlk üç servis oyununda beş çift hata ve dört basit hata yapan Ergi, bir anda kendini çift break geride buldu. "Dediğim gibi stresli değildim ve hatta ilk puan iyi başladım. Ama sonra birden iki çift hata yaptım ve beni kötü etkilediği gibi rakibime de güven verdi. Sonradan çift hata yapmadım ama rakibim erkenden rahatlamış oldu."

Fakat Ergi'nin tek sorunu servisler değildi. Rakibi de iyi servis atıp çim oyuncusu olmanın avantajını iyi kullanıyordu. Servisini hem düz hem spin'li atıyor hem de hızını değiştirebiliyordu. "İyi servis atıyordu, zorlanıyordum çevirmekte." diyen Kırkın, birinci sette Moore'un servisinde sadece bir sayı alabildi.

Kırkın ikinci sete açılış oyununu alarak girse de akabinde yaptığı hatalar neticesinde arka arkaya dört oyun kaybederken bu süreçte beş puan kazanabildi. Yine de maçı bırakmayıp skoru 4-1, 30-0'dan 4-3'e getirdi ancak iki backhand passing shot fırsatında da hata yapınca 5-3 geriye düştü ve dört puan sonra Moore 6-2, 6-3'le işi bitirdi.

Avustralya Açık ve Fransa Açık'ın ardından Wimbledon'da da teklerde ilk turda elenmenin üzüntüsünü yaşıyordu Ergi: "Roland Garros'ta toprak spesiyalisti, burada da favori zemini çim olan bir oyuncu ile karşılaştım. Wimbledon maç kortlarında ilk defa oynadım, Aorangi'de antrenman kortları daha yavaştı. Nitekim aynı sayıda direkt puan (10) almışız ama benim basit hatalarım çok fazlaydı (23-5)" diye ekledi.

Ergi turnuvaya çiftlerde partneri Mısırlı Youssef Hossam ile devam edecek. Kırkın/Hossam ikilisi, açılış turunda Nicola Kuhn/Sam Riffice ile yüzleşecek.