23 yaşındaki Amerikalı raket Madison Keys, Julia Putintseva'yı, ilk setinde zorlandığı karşılaşmada 7-6 ve 6-4'lük setlerle geçerek yarı finaldeki yerini aldı.

Maça çok iyi bir giriş yapamayan ve 7. oyunda kırdırdığı servisle 5-3 geriye düşen 13 numaralı seribaşı Keys, set için return'e geldiği oyunda break'i yakaladıktan sonra tiebreak'e taşıdığı ilk seti zor da olsa hanesine yazdırdı. İkinci setle birlikte performansını artıran genç Amerikalı, maçın sonuna kadar rakibine servis kırma puanı dahi göstermeyerek mutlu sona ulaştı.

Son 8 raket arasına gelene kadar Vickery, Dolehide, Osaka ve Buzarnescu'ya set yitirmeyen Keys; 3 ace ve 30 winner ile domine ettiği karşılaşma sonunda kariyerindeki ilk Roland Garros yarı finalini yakaladı.

BAŞROLDE SAKATLIK

Erkeklerde günün en büyük beklentiye sahip karşılaşmasında ise son iki senenin yarı finalisti Dominic Thiem ve dünya 3 numarası Alexander Zverev karşı karşıya geldi.

Dünya 8 numarasında yer alan ve çeyrek finale gelinceye kadar sırasıyla Ivashka, Tsitsipas, Berrettini ve Nishikori'yi geçen Avusturyalı Thiem, kendisi gibi turun genç yıldızlarından olan 21 yaşındaki Zverev karşısında 6-4 6-2 6-1 ile turu geçmeyi başardı.

Roland Garros'taki son üç maçında setlerle 2-1'den dönerek galibiyete uzanan Zverev, ilk seti kaybettikten sonra, ikinci setle birlikte arka adalesinde yaşadığı sakatlığın etkilerini hissetmeye başladı. Bu bölümde bir sağlık molası alan Alman raket, ikinci seti de yitirdikten sonra bir tedavi de kortun dışında gördü. Maçı yarıda bırakmak istemeyen genç Alman, kalan bölümde de varlık gösteremeyince, ilk kez çeyrek finali yakaladığı Paris toprağında turnuvaya üç sette veda etmiş oldu.

Bu galibiyetle üst üste 3. kez Roland Garros'ta son dört raket arasındaki yerini alan Dominic Thiem, yarı finalde Novak Djokovic-Marco Cecchinato maçının galibiyle oynayacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net