Tokyo'da düzenlenen WTA Premier turnuvası Toray Pan Pasifik Açık çeyrek finalinde 2 numaralı seri başı Karolina Pliskova'yı 7-6(5), 7-5'lik setlerle mağlup eden Angelique Kerber ilk 20'deki oyunculara karşı 2017'de çıktığı 10. maçta ilk galibiyetini aldı ve yarı finale yükseldi.

Bu yıl 1 numaralı koltuğa oturmuş iki tenisçiyi karşı karşıya getiren mücadeleyi noktalamak için beş maç puanına ihtiyaç duyan dünya 14 numarası Alman raket, 1 saat 49 dakika süren karşılaşmayı kazanarak yarı finalde, Barbara Strycova'yı geçen Anastasia Pavlyuchenkova'nın rakibi oldu.

Pliskova'ya karşı oynamanın her zaman zor olduğunu söyleyen Kerber, "Oyunuma odaklanmaya çalıştım. İyi bir maç çıkardığımı düşünüyorum." diye konuştu.

Bir diğer çeyrek final mücadelesindeyse Caroline Wozniacki, Dominika Cibulkova'yı 3-6, 7-6(5), 3-1 ile geçerek Tokyo'da üst üste 5. yarı finaline yükseldi.

Mücadelenin ikinci setinde iki maç sayısı çeviren dünya eski 1 numarası Wozniacki, Slovak rakibinin üçüncü sette sakatlığı nedeniyle maçtan çekilmesiyle 2 saat 27 dakika sonunda bu yılki 50. galibiyetine ulaştı ve yarı finale yükseldi.

Wozniacki yarı finalde, Fransız Caroline Garcia'yı 6-2, 6-4 ile geçen dünya 1 numarası Garbiñe Muguruza ile karşı karşıya gelecek.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net