Fransa Açık'ta 12 kez şampiyon Rafael Nadal ile çeyrek finalde kozlarını paylaşacak olan Jannik Sinner tenis kariyerinin yanı sıra kayak geçmişiyle de dikkat çekiyor.

İtalya'nın kuzeyinde, Avusturya sınırına yakın San Candido kasabasında dünyaya gelen 19 yaşındaki Sinner, "Doğal olarak ilk öğrendiğimiz spor kayaktı" diyor.

San Candido, ya da Almanca ismiyle Innichen, İtalya'nın en meşhur kayak merkezlerinden biri.

2008'de kayakta bir yaş grubu şampiyonluğu elde eden ve 2012'de kendi yaş grubunda İtalya ikincisi olan Sinner, kendisine Dev Slalom, Kombine, İniş ve Super G kategorilerinde 2003 ve 2005'te toplam dört dünya şampiyonluğu bulunan Bode Miller'ı örnek aldığını söylüyor. 

Geçtiğimiz yıl ATP'nin NextGen turnuvasını kazanan İtalyan raket, 13 yaşında odaklanmaya başladığı tenisle kayağı, "Kayakta iki dakikadan az sürede yarış bitiyor, bu benim için çok kısa! Teniste ise rakibinizin duygularını gözlemleyebiliyorsunuz, bu benim daha çok ilgimi çekiyor." sözleriyle karşılaştırıyor.

Kayağın oyununa olan katkılarını ise, "Kayak sayesinde daha güçlü bacaklarım var, bu da kortta esnek hareket etmemde bana yardımcı oluyor." sözleriyle açıklıyor.

Dördüncü turda Amerika Açık finalisti Alexander Zverev'i geçen Sinner dünya sıralamasında ilk 50'ye girmeyi garantiledi. Çeyrek finalde ise onu 'toprağın kralı' Rafael Nadal bekliyor.